MAITSEV JA TAIMNE! Kõrvitsalõigud sinepikastmes
Tiina Lebane, 10.01.2024
Ahjus kooreses kastmes küpsenud kõrvitsalõigud võivad olla nii taimseks pearoaks kui ka lisandiks liha-kalaroa juurde. Kui kasutad eestimaist kanget sinepit, siis lisa seda esialgu pigem vähem. Olenevalt sordist võib kõrvits pehmeks küpseda ka kiiremini, nii et jälgi küpsetamise ajal, et kõrvits väga ära ei laguneks.
- 600 g kõrvitsat
- 2 dl köögikoort, 20%
- 1 dl õunamahla
- 2 dl köögiviljapuljongit
- 3 sl sinepit
- soola
- pipart
- 1 tl kuivatatud ürdisegu
- 100 g riivitud juustu
Lõika kõrvits umbes 2 cm paksusteks viiludeks, koori ja eemalda pehme sisuosa. Määri sobiv ahjuvorm seest võiga ja tõsta viilud vormi. Sega kastmeks kokku koor, mahl, puljong, sinep ning maitsesta soola, musta pipra ja ürdiseguga. Vala kaste vormi kõrvitsalõikudele ning puista peale riivjuustu. Küpseta ahjus 220 kraadi juures umbes 30 minutit.