TALVISEKS KALAPÄEVAKS
Tuline ahjukala kooreses kastmes
Pille Enden, 08.02.2024
Vürtsine kooreses kastmes kala on külmaks talvepäevaks igati sobiv argitoit. Sellesse rooga sobib suurepäraselt külmutatud kala, mis on oluliselt rahakotisõbralikum kui jahutatud. Kala peaks siis aga varakult külmkappi sulama tõstma. Roa tulisust saab karripasta kogusega ise reguleerida. Kastme võib valmistada ka kookosjoogiga.
- 700 g jahutatud või külmutatud valge kala fileed
- 2 sl võid
- 1 sl õli
- 1 laimi mahl
- 2 sl punast karripastat
- 4 dl köögikoort
- 0,5 tl pruuni suhkrut
- 1 purk (400 g) kooritud tomateid või värskeid kirsstomateid
- 3 küüslauguküünt
- 1 dl riivitud kõva juustu
- punt koriandrilehti
- soola
- riisi serveerimiseks
Külmutatud kala sulata eelnevalt. Patsuta majapidamispaberiga kuivaks.
Prae kala kuumal pannil võis kiiresti mõlemalt poolt pruunikaks.
Määri ahjuvorm õliga ja tõsta kala vormi. Maitsesta soola ja laimimahlaga.
Sega karripasta natukese köögikoorega ja kalla siis hulka ülejäänud koor, maitsesta soola ja pruuni suhkruga. Kalla kalale.
Haki tomatid jämedalt. Koori ja haki küüslauk. Jaota tomat ja küüslauk ühtlaselt vormi kastmesse, puista peale riivjuust.
Küpseta kala 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Kui soovid pruunimat pinda, küpseta veel grilli all 3-4 minutit. Kuni kala- on ahjus, keeda valmis riis.
Võta vorm ahjust ja puista peale hakitud koriandrilehti. Serveeri riisiga.