IMELINE MUGAVUSROOG
Kana-kruubiroog rukolapestoga
Pille Enden, 15.01.2024
See on mugavusroog, milles saab korraga potti hauduma panna nii kanatükid, kruubid kui köögiviljad ja siis pole vaja sellega eriti palju tegemist teha. Kui siis vaid aeg-ajalt vaadata, et vedelikku on poti põhjas piisavalt. Kiirelt kokku suristatud rukolapesto või ka poest ostetud roheline pesto annavad kastmena hea maitselisa.
- 2 porgandit
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 2 sellerivart
- 2 sl õli
- 2 nahata kondiga kanakintsu
- 1,5 dl (140 g) odrakruupe
- 2 sl võid
- 1 dl riivitud parmesani
- soola
- musta pipart
- 50 g rukolat
- väike punt peterselli
- 2 küüslauguküünt
- 0,5 dl kõva juustu
- 0,5 sidruni mahl
- 0,75 dl õli
Koori ja haki porgandid, sibul ja küüslauk. Haki seller.
Prae kanatükid pannil 1 sl õlis igast küljest pruuniks ja maitsesta soola ning pipraga.
Kuumuta 1 sl õli poti põhjas. Prae selles sibulat, porgandit ja sellerit 5-6 minutit kuni need pehmenevad. Lisa küüslauk ja kruubid ning kuumuta läbi.
Kalla potti 5-6 dl kuuma vett ja puista maitseks soola. Sega läbi ja tõsta potti kanatükid. Kata pott kaanega ja lase 25-30 minutit haududa.
Pane vahepeal rukola, petresell, veidike õli ja juust blenderisse või töötle saumikseriga peeneks. Lisa ülejäänud õli ja surista ühtlaseks. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
Kui kruubid on pehmed, aga veidi veel krõmpsud, on roog valmis. Tõsta kanakintsud välja. Lisa roale või ja juust ning sega kuni need on sulanud. Maitsesta veel kui vaja.
Jaga taldrikutesse kruubiroog, tõsta peale kanakints ja nirista peale pesto.