NÄDALA KOOK

Pohla-kohupiimaruudud safraniga

Pille Enden, 19.01.2024

Lihtne ja kodune kook saab safranist põneva lisameki tainasse, pohlad annavad mõnusalt hapukust ja kohupiimatäidis teeb selle mahlaseks. Kook maitseb parimana kui on saanud korralikult jahtuda ja siis veel vähemalt tunnikese külmkapis seista.

Valmistamise aeg
25 minutit + 40 minutit ahjus
Kogus
16 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 tl jahvatatud safranit
  2. 250 g võid
  3. 5 dl nisujahu
  4. 3,5 dl suhkrut
  5. 5 tl vanillisuhkrut
  6. 2 tl küpsetuspulbrit
  7. 200 g kohupiima
  8. 2,5 dl hapukoort
  9. 2 muna
  10. 1 sidruni riivitud koor
  11. 150 g külmutatud pohli
  12. Tuhksuhkrut pealeraputamiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või. Sega safran esmalt 3 sl sulatatud võiga ja seejärel ülejäänud või hulka.

  2. Sega jahu 2 dl suhkru, 2 tl vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga. Kata umbes 25x30 cm neljakandiline vorm küpsetuspaberiga ja suru pool tainast vormi põhja.

  3. Sega kohupiim, hapukoor, muna, 1,5 dl suhkrut, sidrunikoor ja 3 tl vanillisuhkrut ühtlaseks. Määri tainale ja puista peale pohlad ( neid pole sulatatada vaja). Pudista näppude vahelt peale ülejäänud tainas.

  4. Küpseta ahju keskosas 35-40 minutit kuni kook on kuldpruun ja krõbe. Lase jahtuda esmalt toatemperatuuril, siis tõsta külmkappi. Lõika ruutudeks ja puista peale tuhksuhkrut.