LIHTNE JA MAITSEV
Juurvilja-läätsesupp
Pille Enden, 01.02.2024
Lihtne talvine supp juurviljade ja läätsedega sobib hästi külmal ajal keha soojendama. Supp tuleb parajalt tummine, aga lihavabana üsna kerge. Juurviljade koostist võib oma soovi ja äranägemise järgi ise kombineerida ja lisada muidki köögivilju.
- 1 kaalikas
- 3 keskmist porgandit
- 1 suurem kartul
- 1 suur sibul
- 200 g punaseid läätsesid
- 2 sl õli
- 1,2 l köögiviljapuljongit
- 3 loorberilehte
- 1 tl kuivatatud punet
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1 sl õuna- või valge veini äädikat
- soola
- musta pipart
- hakitud peterselli serveerimiseks
Koori juurviljad ja kartul, lõika umbes 1 cm kuubikuteks. Koori ja haki sibul.
Prae poti põhjas õlis sibulat, porgandit ja kaalikat 5-6 minutit. Kalla peale puljong, lisa kartulikuubikud, läätsed, loorber, pune ja tüümian.
Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase haududa umbes pool tundi või kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed.
Sega juurde äädikas, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud peterselli.