MIDAGI SOOJA JA KERGET
Kõrvits kookosekastmes
Pille Enden, 21.01.2024
Tšilli, cayenne’i ja kurkumiga maitsestatud kookosekastmes küpsenud kõrvits on maitseküllane roog, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui lisandiks. Seda võib serveerida riisi, kartulite või lihtsalt värske salatiga, aga ka krõbeda saiaga. Kui soovid mahedamat rooga, lisa tšilli asemel paprikat. Ära unusta enne serveerimist laimimahla peale pigistada, see lisab särtsu.
- 2 sl õli
- 800 g kõrvitsat
- 2 šalottsibulat
- 6 küüslauguküünt
- 1,5 cm jupp ingverit
- 2 sl õli
- 600 ml kookosjooki
- soola
- 1 sl tšillipulbrit või paprikat
- 0,5 tl cayenne pipart
- 0,5 tl kurkumi
- 1 laimi mahl
- serveerimiseks koriandrilehti
Lõika kõrvits 1,5-2 cm paksusteks sektoriteks ja lõika ära koor. Koori sibulad ja ingver, lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauk.
Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel õli. Prae kõrvitsatükid mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta pannilt ära.
Alanda kuumust ja pane pannile šalottsibul, küüslauk ja ingver. Prae 3-4 minutit. Sega juurde kookosjook, tšillipulber, Cayenne`i pipar, kurkum ja maitse järgi soola. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust ja pane pannile tagasi kõrvits. Tõsta lusikaga kastet kõrvitsatükkide peale. Kata pann kaanega ja hauta kuni kõrvits on kahvliga torgates pehme, 20–25 minutit.
Tõsta pann pliidilt ja pigista peale laimimahla. Puista peale koriandrilehti ja serveeri niisama või meelepärase lisandiga.