SINU UUS LEMMIK

Imelihtne hõrgutis sõbrale – pistaatsia-vaarikakook

Merilin Siimpoeg, 13.02.2024

Sõbrapäevaks sobilik pistaatsia-vaarikakook on kreemja sisuga ja ülimalt maitsev. Lausa nii ohtlikult hea, et kui sellega sõpra üllatate, siis soovib ta kindlasti, et valmistaksite seda veel ja veel. Õnneks on seda hõrgutist ka imelihtne teha, sest see ei vaja küpsetamist ega želatiiniga jändamist.

Pistaatsia-vaarikakook

8 portsjonit

Põhi:

50 g võid

300 g võiküpsiseid

Kreem:

400 g toorjuustu

200 g Merevaigu sulatatud juustu

200 g hapukoort

1,5 sl pistaatsiapastat

250 g valget šokolaadi

1 tl matchat

150 g vaarikaid

Täidis:

100 g vaarikaid

50 g pistaatsiapähkleid

0,5 tl matchat

Sulatage või. Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Suruge küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm koogivormi põhja ja äärtesse. Asetage vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Segage toasoe toorjuust, sulajuust, hapukoor ja pistaatsiapasta. Sulatage valge šokolaad vesivannil ja laske veidi jahtuda. Lisage sulanud šokolaad kreemi hulka, samal ajal segades. Lisage ka natuke matchapulbrit ja segage kõik korralikult läbi. 

Sättige vaarikad koogipõhjale ühtlaselt laiali. Hakkige pistaatsiapähklid, segage matchaga ja puistake vaarikatele. Kõige peale määrige kreem ja siluge pealispind ühtlaseks. Asetage kook külmkappi ja laske 4-5 tundi taheneda. Vormist eemaldage ettevaatlikult. 

Leidke poest õige pasta!

Vähese pistaatsiasisaldusega pasta ei anna koogile mõnusat maiku. Kasutage kindlasti pastat, mis koosneb 100% pistaatsiapähklitest!