SINU UUS LEMMIK
Imelihtne hõrgutis sõbrale – pistaatsia-vaarikakook
Merilin Siimpoeg, 13.02.2024
Sõbrapäevaks sobilik pistaatsia-vaarikakook on kreemja sisuga ja ülimalt maitsev. Lausa nii ohtlikult hea, et kui sellega sõpra üllatate, siis soovib ta kindlasti, et valmistaksite seda veel ja veel. Õnneks on seda hõrgutist ka imelihtne teha, sest see ei vaja küpsetamist ega želatiiniga jändamist.
Pistaatsia-vaarikakook
8 portsjonit
Põhi:
50 g võid
300 g võiküpsiseid
Kreem:
400 g toorjuustu
200 g Merevaigu sulatatud juustu
200 g hapukoort
1,5 sl pistaatsiapastat
250 g valget šokolaadi
1 tl matchat
150 g vaarikaid
Täidis:
100 g vaarikaid
50 g pistaatsiapähkleid
0,5 tl matchat
Sulatage või. Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Suruge küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm koogivormi põhja ja äärtesse. Asetage vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Segage toasoe toorjuust, sulajuust, hapukoor ja pistaatsiapasta. Sulatage valge šokolaad vesivannil ja laske veidi jahtuda. Lisage sulanud šokolaad kreemi hulka, samal ajal segades. Lisage ka natuke matchapulbrit ja segage kõik korralikult läbi.
Sättige vaarikad koogipõhjale ühtlaselt laiali. Hakkige pistaatsiapähklid, segage matchaga ja puistake vaarikatele. Kõige peale määrige kreem ja siluge pealispind ühtlaseks. Asetage kook külmkappi ja laske 4-5 tundi taheneda. Vormist eemaldage ettevaatlikult.
Leidke poest õige pasta!
Vähese pistaatsiasisaldusega pasta ei anna koogile mõnusat maiku. Kasutage kindlasti pastat, mis koosneb 100% pistaatsiapähklitest!