NÄDALA MAIUS
Kreemine jõhvikamaius piparkookidega
Pille Enden, 28.01.2024
Selle kreemise magustoidu valmistamine ei võta küll teab kui kaua aega, aga tulemus maitseb luksulikult. Vanillikreemist ja vahukoorest koosnev kreem on õhuline, sellele annab hapukust jõhvikakaste ja särtsu lisavad piparkoogid. Viimased võib ka lihtsalt retseptist välja jätta, kui neid enam järgi ei ole [või asendada meelepäraste krõbedate küpsistega]. Kõige paremini maitseb magustoit värskelt kokku panduna, aga võib ka tunniks külmkappi ootele jätta.
- 3 dl vahukoort
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 6 piparkooki
- 150 g külmutatud jõhvikaid
- 0,5 dl suhkrut
- 2 sl Vana Tallinna likööri
Valmista kõigepealt kaste. Pane jõhvikad ( neid pole sulatada vaja) koos suhkru ja likööriga kastrulisse. Kuumuta kuni marjad on sulanud ja siis veel 5-6 minutit kuni jõhvikad on pehmed. Lase jahtuda. Soovi korral surista sauseguriga peeneks.
Mõõda kastrulisse 1 dl vahukoort, munad ja suhkrud. Klopi ühtlaseks, pane siis pliidile mõõdukale kuumusele ja keeda segades kuni kreem pakseneb ja saavutab majoneesitaolise konsistentsi. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
Purusta piprakoogid. Vahusta ülejäänud koor ja sega vanillikreemiga. Tõsta pokaalidesse pool kreemist, pudista peale piparkoogid ja pane pohlakaste. Siis tõsta peale ülejäänud kreem.