NÄDALA KOOK
Šokolaadi-juustukook kirssidega
Pille Enden, 02.02.2024
See rikkalik kook koosneb justkui kahest koogist – šokolaadi- ja juustukoogist, lisaks on selles hapukas kirsitäidis. Tõeline maiuspala nii šokolaadi- kui juustukoogifännidele. Hoolimata pikast koostisainete nimekirjast ei ole selle valmistamine üldse keeruline. Koogi võib küpsetada nii toruga kui piklikus keeksivormis.
- võid vormi määrimiseks
- riivsaia vormi puistamiseks
- 4 dl nisujahu
- 3 dl suhkrut
- 1,5 dl kakaopulbrit
- 2 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 dl hapukoort
- 1 dl õli
- 2 suurt muna
- 2 tl vanilliekstrakti
- 2 dl kohvi
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 1 suur muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanilliekstrakti
- 600 g külmutatud kivideta kirsse
- 1 dl agaavisiirupit või mett
- 1 sl sidrunimahla
- 0,5 dl maisitärklist
Lase kirssidel poolpehmeks sulada ja pane kastrulisse. Lisa siirup, sidrunimahl ja maisitärklis. Kuumuta segades 5-10 minutit kuni vedelik on paksenenud ja läikiv. Võta pliidilt ja lase jahtuda.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Sega jahu, suhkur, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool käsitsi või mikseriga läbi.
Klopi vispliga hapukoor, õli, munad ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega kuivainetega. Lisa hulka kohv.
Toorjuustu kihi valmistamiseks vahusta toorjuust, muna, suhkur ja vaniljeekstrakt ühtlaseks ja kreemjaks.
Kirsitäidise valmistamiseks kalla kirsid sõelale ja lase nõrguda. Säilita vedelik, et see hiljem koogi peale niristada.
Sega pool kirssidest šokolaadikoogitainasse. Tõsta ⅓ tainast vormi põhja.
Tõsta toorjuustusegu ettevaatlikult peale, laota sellele kirsid ja kata ülejäänud šokolaaditainaga.
Pane ahju ja küpseta 55-60 minutit. Võta ahjust, lase 15 minutit jahtuda ja siis kummuta vormist. Lase täiesti jahtuda. Enne serveerimist nirista peale kirsisiirup.