NÄDALA KOOK

Šokolaadi-juustukook kirssidega

Pille Enden, 02.02.2024

See rikkalik kook koosneb justkui kahest koogist – šokolaadi- ja juustukoogist, lisaks on selles hapukas kirsitäidis. Tõeline maiuspala nii šokolaadi- kui juustukoogifännidele. Hoolimata pikast koostisainete nimekirjast ei ole selle valmistamine üldse keeruline. Koogi võib küpsetada nii toruga kui piklikus keeksivormis.

Valmistamise aeg
40 minutit + 60 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Šokolaadikook
  1. võid vormi määrimiseks
  2. riivsaia vormi puistamiseks
  3. 4 dl nisujahu
  4. 3 dl suhkrut
  5. 1,5 dl kakaopulbrit
  6. 2 tl soodat
  7. 1 tl küpsetuspulbrit
  8. 0,5 tl soola
  9. 1 dl hapukoort
  10. 1 dl õli
  11. 2 suurt muna
  12. 2 tl vanilliekstrakti
  13. 2 dl kohvi
Toorjuustutäidis
  1. 400 g maitsestamata toorjuustu
  2. 1 suur muna
  3. 1 dl suhkrut
  4. 2 tl vanilliekstrakti
Kirsitäidis
  1. 600 g külmutatud kivideta kirsse
  2. 1 dl agaavisiirupit või mett
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 0,5 dl maisitärklist
Valmistamine
  1. Lase kirssidel poolpehmeks sulada ja pane kastrulisse.  Lisa siirup, sidrunimahl ja maisitärklis. Kuumuta segades 5-10 minutit kuni vedelik on paksenenud ja läikiv. Võta pliidilt ja lase jahtuda.

  2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.

  3. Sega jahu, suhkur, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool käsitsi või mikseriga läbi.

  4. Klopi vispliga hapukoor, õli, munad ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega kuivainetega. Lisa hulka kohv.

  5. Toorjuustu kihi valmistamiseks vahusta toorjuust, muna, suhkur ja vaniljeekstrakt ühtlaseks ja kreemjaks.

  6. Kirsitäidise valmistamiseks kalla kirsid sõelale ja lase nõrguda. Säilita vedelik, et see hiljem koogi peale niristada. 

  7. Sega pool kirssidest šokolaadikoogitainasse. Tõsta ⅓ tainast vormi põhja.

  8. Tõsta toorjuustusegu ettevaatlikult peale, laota sellele kirsid ja kata ülejäänud šokolaaditainaga.

  9. Pane ahju ja küpseta 55-60 minutit. Võta ahjust, lase 15 minutit jahtuda ja siis kummuta vormist. Lase täiesti jahtuda. Enne serveerimist nirista peale kirsisiirup.