KUI HING IHKAB VÄRSKET
Särtsu täis kurgi-paprikasalat
Tiina Lebane, 12.02.2024
Ka kesktalvel ihkab hing värsket salatit ja siin ongi selleks hea retsept. Leebele kurgile ja magusapoolsele parikale annab head särtsu valge redis, kui soovid särtsakamat maitset, lisa seda rohkem. Ka meile tuttavam punane redis sobib salatisse, suvel aga kasuta värsket mädarõikajuurt.
- 1 suur pikk kurk
- soola
- 1 suur kollane paprika
- 3 sibulavart koos valge osaga
- 10 tillioksa
- 8 cm jupp valget redist
- 2 sl oliiviõli
- 1 sl valge veini äädikat
- purustatud pipart maitse järgi
- suhkrut maitse järgi
Koori kurk, lõika pikuti pooleks ja tõmba lusikaga seemnetega sisu välja. Lõika kurk väikesteks kuubikuteks. Sega hulka umbes 0,5 tl soola ja jäta 15 minutiks seisma, siis eraldub vedelik viljalihast ja salat ei jää liiga vesine.
Vahepeal puhasta paprika ja haki samasugusteks väikesteks tükkideks. Haki ka sibulavarred ja tillioksad ning riivi jämedalt redis. Nõruta kurgitükid sõelal ning sega kokku paprika, sibula, redise ja tilliga. Lisa oliiviõli ja äädikas ning maitse järgi soola, pipart ja suhkrut. Sega läbi ja lase enne söömist 15-20 minutit maitsestuda.