HEAD ISU, EESTI! Kokteilsalat heeringaga
Tiina Lebane, 19.08.2024
Marineeritud heeringas annab salatile selle õige pikantse maitse, aga ka tavalisest soolaheeringast tuleb maitsev segu. Salat muutub veelgi paremaks, kui saab ööpäeva külmkapis maitsestuda. Pidulikul puhul serveeri pokaalides. Salat sobib ka argiõhtuks soojade keedukartulite kõrvale, lisa siis veidi rohkem majoneesi ja hapukoort, et kaste oleks vedelam.
- 400 g marineeritud heeringafileed
- 2 keedetud muna
- 10 cm porrut
- 10 kirsstomatit
- 1 dl majoneesi
- 1 dl hapukoort 30%
- 3 sl magusat tšillikastet
Võta heeringafileed pakendist välja ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika väikesteks kuubikuteks. Koori munad ja haki sama mõõtu kuubikuteks. Puhasta porru ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid. Kui need on suuremad, siis lõika neljaks.
Sega kokku majonees, paks hapukoor ja tšillikaste, vala salatiainetele ja sega läbi. Kata kauss ja lase salatil mõni tund või järgmise päevani külmkapis maitsestuda.