KÕIGILE, KEDA ARMASTAD! Pannkoogi-kalavaagen
Pille Enden, 14.02.2024
Üks vaagnatäis pannkooke ja kalalisandeid on mõnus roog nii sõpradega jagamiseks kui kasvõi oma perele filmiõhtuks. Pannkoogid saab varem valmis küpsetada ja siis ahjus enne serveerimist soojendada. Täidised võib pannkookidele valmis panna või serveerida väikestes kausikestes eraldi nii, et iga sööja saab ise enda maitse järgi kookidele tõsta.
- 2 suurt muna
- 4 dl keefirit
- 4 dl odrajahu
- 1 tl soola
- 2 tl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- õli praadimiseks õli
- 200 g hapukoort või kreeka jogurtit
- 2 tl mädarõigast
- 150 g külmsuitsulõhet
- 1 väike punane sibul
- 75 g kalamarja
- 2 sl kappareid
- tilli
- 200 g kuumsuitsulõhet
- 150 g toorjuustu
- 1 sl mädarõigast
- hakitud tilli
- 0,5 dl vahukoort
Klopi munad lahti, lisa keefir ja kuivained, klopi kõik vispliga või töötle saumikseriga ühtlaseks. Lase tainal 30 minutit seista, enne kui küpsetama asud.
Kalla hapukoor ( kreeka jogurtit pole vaja nõrutada) majapidamispaberiga kaetud suurele taldrikule, kata teise paberiga ja lase 15 minutit seista. Paber imab liigse niiskuse endasse ja koor muutub kreemisemaks. Sega hulka mädarõigas.
Tükelda külmsuitsulõhe ja haki punane sibul. Pane väikestesse kaussidesse hapukoor, kala, sibul, kalamari ja kapparid.
Kuumsuitsulõhevahu valmistamiseks töötle tükeldatud kala, toorjuust, mädarõigas ja till saumikseriga peeneks. Vahusta koor pehmeks vahuks ja mikserda või sega kalasegu hulka.
Prae pannil õlis väikesed pannkoogid ja serveeri soojalt lisanditega.