Võrguta maitsemeeli: luksuslik šokolaad tõstab kõik magustoidud taevastesse kõrgustesse
Ragne Värk, 14.02.2024
Jumalikuks nektariks peetav luksuslik šokolaad tõstab iga magustoidu taevastesse kõrgustesse.
Šokolaadised küpsised
Tummised ja täidlased küpsised panevad tõelise šokolaadifänni pisarateni heldima. Iseäranis hästi maitsevad need valmistamise päeval.
- 50 g nisujahu
- 1 sl naturaalset kakaopulbrit
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 100 g tumedat šokolaadi (70%)
- 30 g võid
- 1 muna
- 40 g suhkrut
- 50 g piimašokolaadi
- meresoola (peale raputamiseks)
Sega neli esimest komponenti omavahel. Pane potti või ja tükeldatud tume šokolaad ning sulata vesivannil ühtlaseks. Vahusta muna ja suhkur heledaks vahuks. Lisa šokolaadisegu ettevaatlikult segades kuivainetele, seejärel munavaht. Keeruta ühtlaseks. Kõige viimasena lisa tükeldatud šokolaaditükid. Sega võimalikult vähe.
Tõsta tainas kohe peale valmimist lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning jäta 175 kraadi juurde 8–10 minutiks. Raputa valminud küpsistele meresoola ja lase pisut jahtuda.
Šokolaadi- ja kondenspiimakommid
Sobivad maiustamiseks ja kingituseks tuttavale maiasmokale. Külmkapis säilivad värskena umbes kaks nädalat.
- 100 g piimašokolaadi
- 175 g tumedat šokolaadi
- 400 g suhkruga kondenspiima
- 100 g Geisha šokolaadi
Pane tükeldatud šokolaadid koos kondenspiimaga paksupõhjalisse potti. Sega ja kuumuta väikesel tulel seni, kuni šokolaaditükid sulavad täielikult ühtlaseks. Vala mass küpsetuspaberiga kaetud vormi (19 × 19 cm).
Haki Geisha šokolaad väikesteks tükkideks ja raputa massile. Sega kergelt kahvliga läbi. Lase külmkapis taheneda vähemalt neli tundi ja lõika siis pisikesteks ruutudeks.
Šokolaadivaht väikese vimkaga
Omapärasele hõrgutisele annab mõnusa kreemja tekstuuri ja õrnkerge soolaka varjundi kitsejuust. Valmista julgelt päev enne serveerimist!
- 200 g piimašokolaadi
- 4 muna
- 75 g kitsejuustu
- 2 dl rõõska koort (35%)
Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Eralda munavalged kollastest. Lisa munakollased šokolaadisegule ja kuumuta segades veel paar minutit. Vahepeal lisa kitsejuust ja lase sel täielikult seguneda. Tõsta tulelt, jahuta.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, samuti vahukoor kuni pehmete tippude tekkimiseni. Kummuta munavalgevaht ettevaatlikult šokolaadisegusse. Viimasena sega juurde vahukoor. Vala klaasidesse ja lase vähemalt kuus tundi jahedas taheneda.