TÕELINE LOHUTUSTÕIT

Apelsinine riisipilaff kanaga

Tiina Lebane, 27.02.2024

Vürtsikas ja aromaatne pilaff on külmal talvepäeval tõeline lohutustoit. Jah, maitseainete nimekiri on päris pikk, aga kõik need hoolitsevad imeliselt maitseka tulemuse eest. Nagu ikka selliste maitseainerohkete roogade puhul, on abiks, kui hakid kõik koostisained ette ja tõstad maitseained töölauale valmis. 

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g pikateralist riisi
  2. 500 g broilerifileed
  3. õli praadimiseks
  4. soola
  5. 1 apelsin
  6. 1 suur sibul
  7. 2 porgandit
  8. 1 kaneelikoor
  9. 2 tähtaniisi
  10. 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  11. 3 küüslauguküünt
  12. 1 tl kurkumit
  13. 0,5 tl suitsupaprikat
  14. 3 sl apelsinimarmelaadi
  15. 7 dl kanapuljongit (kuum)
  16. värsket peterselli
Valmistamine
  1. Pane riis külma veega 30 minutiks külma veega likku, seejärel loputa sõelal, kuni vesi on puhas ja tärklis kadunud.

  2. Vahepeal lõika broilerifileed suupärasteks ribadeks. Lisa pannile õli ja prae liharibasid keskmisest kõrgemal kuumusel, kuni eraldunud vedelik on aurustunud. Tõsta kõrvale ja maitsesta umbes 1 tl soolaga.

  3. Riivi apelsini koor, jäta ootele. Koori sibul ja haki peeneks, koori porgand ja riivi. Vala poti põhja veidi õli, lisa sibul, porgand, kaneelikoor, tähtaniis ja tüümian ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni sibul on klaasjas, umbes 5 minutit. Koori küüslaugud ja haki peeneks. Lisa potti koos kurkumi ja suitsupaprikaga ja kuumuta segades minuti jagu. Poolita apelsin, pressi mahl välja ja lisa potti, lisa ka marmelaad ja kuumuta 2-3 minutit, kuni vedelikku on vähemaks keenud.

  4. Nüüd lisa potti loputatud ja nõrutatud riis ning kuumuta segades paar minutit, kuni riisiterad on maitseseguga kaetud. Lisa potti kuum puljong ja apelsinikoor, lase keema tõusta ja lisa ka kanatükid. Hauta pilaffi kaane all umbes 10 minutit või kuni riis on pehme.

  5. Serveerides puista peale hakitud peterselli ja soovi korral ka hakitud pistaatsiapähkleid.