NII MAITSVAD! Täidetud broileripihvid
Tiinaa Lebane, 09.03.2024
Juustu-tomatitäidis teeb rasvavaese broilerifilee mahlakamaks ja maitsvamaks. Päikesekuivatatud tomatid ja kitsejuust on juba sedavõrd maitserohked, et peale soola ja pipra ei ole liha maitsestamiseks muud vajagi. Praadimisel lisa pannile õlile lisaks ka võid, nii küpseb liha ahvatlevalt pruunikaks. Grillihooajal küpseta pihvid grillil.
- 4 broilerifileed
- 1,5 tl soola
- 0,5 tl pipart
- 8 päikesekuivatatud tomatit
- 100 g kitsejuustu
- 2 sl õli
- 20 g võid
Patsuta fileed köögipaberiga kuivemaks, aseta lõikelauale ja lõika põiki pooleks, nii et saad 8 õhemat fileed. Pane liha peale toidukile ja suru lihahaamriga õhemaks, eriti paksemast osast, ja võimalikult ühepaksuseks. Eemalda kile ja puista lihale soola ja pipart.
Tõsta iga filee peale 1 päikesekuivatatud tomat ja tükk kitsejuustu, keera liha rulli ja kinnita kolmest küljest puidust hambatikuga. Kuumuta pannil õli ja võid ja prae pihvid igast küljest küpseks (15-18 minutit). Pannile jäänud praejääkidest saad valmistada maitsva kastme.
Serveeri meelepärase dipikastme ja värske salatiga. Ka riis ja kartulipüree on head lisandid.