VALMIB VÄGA RUTTU
Lõhetartar
Pille Enden, 22.02.2024
Ülikiiresti ja -lihtsalt valmiv tartar mekib eriti hea krõbedal röstitud või praetud saial. Tartar tahab enne söömist aega veidi maitsestuda, vähemalt veerand tundi. Aga see maitseb hea ka siis kuni on mõni tund seisnud. Korralikuks eineks jagub antud kogusest kahele sööjale, aga kergeks eelroaks ka neljale.
- 200 g nahata lõhefileed
- 1 väike punane sibul
- 1 sl hakitud tilli
- 1 tl Dijoni sinepit
- 2 tl sidrunimahla
- 1 sl oliiviõli
- soola
- pipart
- serveerimiseks saia
Haki lõhefilee hästi peeneks, sega hulka hästi peeneks hakitud sibul ja till.
Maitsesta sinepi, sidrunimahla, soola ja pipraga.
Sega hulka õli ja lase vähemalt 15 minutit külmkapis maitsestuda. Seni prae saiad pannil, rösti ahjus või rösteris. Serveeri tartari saiaviiludel.