NAGU RAFFAELLO! Lihtne ja õhuline kook meenutab kookoskommi ja on ideaalne kevadepühade lauale
Merilin Siimpoeg, 28.03.2024
Üleni valge, kreemjas ja õhuline hõrgutis meenutab kuulsat Raffaello kommi. Just nendega ongi meie kook oma viimase lihvi saanud! Kuna seda on lihtne teha, olen ma seda mitu korda valmistanud.
Kookoskreemikook
12 portsjonit
Põhi:
220 g vanillimaitselise täidisega vahvleid
60 g võid
Täidis:
6 želatiinilehte
370 g Merevaigu sulajuustu
250 ml nt Santa Maria kookoskreemi
200 g toorjuustu
60 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Kate:
40 g röstitud kookoshelbeid
8 nt Raffaello kookoskommi
soovi korral 100 ml vahukoort
soovi korral 100 g toorjuustu
soovi korral 2 tl vanillsuhkrut
Purustage vahvlid peenikeseks puruks ja segage sulavõiga. Suruge vahvli-võisegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja asetage täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Tõstke želatiinilehed kaussi, valage peale külm vesi ja laske 5 minutit liguneda. Mikserdage sulajuust, kookoskreem, toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks kreemjaks seguks.
Kuumutage väikeses potis 3 sl vett keemiseni ja tõstke kõrvale. Pigistage želatiinilehed kuivemaks, pange kuuma vette ja segage, kuni on ühtlaselt sulanud. Jahutage segu paar minutit ja valage peene nirena koogikreemi hulka, seda samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Valage koogikreem põhjale ja laske 3-4 tundi külmkapis tarduda.
Enne serveerimist kaunistage kookoshelveste ja kommidega. Kui soovite, valmistage ka kreemitupsud. Selleks vahustage vahukoor, toorjuust ja suhkur. Tõstke kreem pritskotti ja kaunistage kook.
Järgmine kord proovige nii!
Vahvlite asemel võite koogi põhjas kasutada küpsiseid.