NAGU RAFFAELLO! Lihtne ja õhuline kook meenutab kookoskommi ja on ideaalne kevadepühade lauale

Merilin Siimpoeg, 28.03.2024

Üleni valge, kreemjas ja õhuline hõrgutis meenutab kuulsat Raffaello kommi. Just nendega ongi meie kook oma viimase lihvi saanud! Kuna seda on lihtne teha, olen ma seda mitu korda valmistanud. 

Kookoskreemikook

12 portsjonit

Põhi:

220 g vanillimaitselise täidisega vahvleid

60 g võid

Täidis:

6 želatiinilehte

370 g Merevaigu sulajuustu

250 ml nt Santa Maria kookoskreemi 

200 g toorjuustu

60 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

Kate:

40 g röstitud kookoshelbeid 

8 nt Raffaello kookoskommi 

soovi korral 100 ml vahukoort

soovi korral 100 g toorjuustu

soovi korral 2 tl vanillsuhkrut

Purustage vahvlid peenikeseks puruks ja segage sulavõiga. Suruge vahvli-võisegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja asetage täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Tõstke želatiinilehed kaussi, valage peale külm vesi ja laske 5 minutit liguneda. Mikserdage sulajuust, kookoskreem, toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks kreemjaks seguks.

Kuumutage väikeses potis 3 sl vett keemiseni ja tõstke kõrvale. Pigistage želatiinilehed kuivemaks, pange kuuma vette ja segage, kuni on ühtlaselt sulanud. Jahutage segu paar minutit ja valage peene nirena koogikreemi hulka, seda samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Valage koogikreem põhjale ja laske 3-4 tundi külmkapis tarduda.

Enne serveerimist kaunistage kookoshelveste ja kommidega. Kui soovite, valmistage ka kreemitupsud. Selleks vahustage vahukoor, toorjuust ja suhkur. Tõstke kreem pritskotti ja kaunistage kook.

Järgmine kord proovige nii!

Vahvlite asemel võite koogi põhjas kasutada küpsiseid.