VEIDI SÄRTSU
Buffalo kanapallid
Pille Enden, 04.03.2024
Mahlakad lihapallid saavad maitset tulisest buffalo kastmest, mida jagub nii pallide sisse kui peale. Neid palle võib pakkuda pearoana koos riisiga või suupisteks koos meelepärase dipikastmega. Pearoaks jagub neljale, suupisteks kuuele sööjale. Lihapallid valmivad üsna lihtsalt ja nii tasub neid topeltkoguses suuremalegi seltskonnale valmistada. Buffalo kastmesse mõeldud spetsiaalsed kastmed nagu Frank´s Red Hot, Louisiana või klassikaline buffalo kaste on meie poodides või netipoodides saadaval, aga sobib ka Sriracha kaste.
- 2 keskmist porgandit
- 600 g broilerihakkliha
- 2 muna
- 2 dl pankot või riivsaia
- 0,5 dl hakitud koriandrit
- 6 sl buffalo kastet
- 4 sl hakitud rohelist sibulat
- 4 küüslauguküünt
- soola
- musta pipart
- serveerimiseks rohelist sibulat ja koriandrit
- 1 dl tulist tšillikastet
- 75 g võid
- 1 sl valge veini äädikat
- 0,25 tl worcesteri kastet
- 0,25 tl cayenne´i pipart
- näpuotsaga soola
Valmista kõigepealt buffalo kaste. Mõõda kõik kastme ained väikesesse kastrulisse, kuumuta keemiseni ja lase paar minutit podiseda. Klopi vispliga ühtlaseks.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Pane kanahakkliha suurde kaussi, lisa munad, riivsai, koriander, 6 sl keedetud buffalo kastet, porgand, hakitud roheline sibul ja riivitud küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Sega ja klopi mass hästi läbi.
Vormi umbes 2 cm läbimõõduga pallikesed ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 12-15 minutit.
Aja ülejäänud buffalo kaste pliidil soojaks. Võta pallid ahjust ja pintselda kastmega kokku.
Serveeri keedetud riisi või dipikastmega.