LIHTNE JA TERVISLIK
Lillkapsasteigid juustu ja seentega
Pille Enden, 14.03.2024
Lihtne ja tervislik roog valmib üsnagi vähestest ainetest ning kiirelt. Kapsa valimisel tuleks jälgida, et see oleks tugev ja tihke ning õisikud oleksid tihedalt koos. Siis õnnestub suurem osa kapsast steikideks lõigata. Kuna peale lõikamist jääb mingi kogus lillkapsast siiski järgi, siis tasuks valmis mõelda roog, kuhu see panna. Näiteks (püree)suppidesse sobib väga hästi.
- 2 keskmist lillkapsast
- 3 sl oliiviõli
- 1 sl itaaliapärast või vahemere maitseainesegu
- 250 g pruune šampinjone
- 2 küüslauguküünt
- 2 dl riivitud mozzarellat
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda õliga.
Lõika lillkapsast u 1,5 cm paksused viilud ja aseta need ahjuplaadile. Jäta vahele ruumi, et need saaksid korralikult küpseda ja pruunistuda.
Pintselda lillkapsapihvid pealt kergelt õliga ning maitsesta soola, pipra ja maitseaineseguga.
Küpseta ahjus 20-22 minutit kuni ääred on pruunistunud, keera küpsemise ajal korra ettevaatlikult ümber.
Viiluta seened, prae pannil õlis koos hakitud küüslauguga 4-5 minutit, maitsesta soola ja pipraga.
Puista röstitud lillkapsapihvidele riivjuustu ja tõsta peale röstitud seened.Pane ahju tagasi ja küpseta kuni juust on sulanud, 2-3 minutit.