NÄDALA KOOK

Rullkook mustikamoosi ja toorjuustuga

Pille Enden, 23.02.2024

Pehme ja õhuline rullkook isekeedetud mustikamoosi ja kohupiimakreemiga maitseb koduselt ja ehedalt. Plaadibiskviit on ribadeks lõigatud, rulli keeratud ja vormi püsti pandud. Nii jääb see lahti lõigates vahvalt triibuline. Kook mekib paremini kui on saanud järgmise päevani külmkapis seista ja korralikult läbi imbuda. 

Valmistamise aeg
45 minutit + 10 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Biskviit
  1. 3 muna
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 1,5 dl nisujahu
  4. 0,5 dl maisi- või kartulitärklist
  5. 1 tl küpsetuspulbrit
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (35x45 cm) ning laota plaadi ulatuses laiali.

  2. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit kuni biskviit on kuldpruun ja näpuga vajutades tõuseb lohk üles. Kummuta küpsenud biskviit teisele küpsetupaberile ning eemalda pealmine paber.

Marjapüree
  1. 250 g külmutatud mustikaid
  2. 2 sl suhkrut
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 1 sl maisitärklist
  5. 1 sl vett
  1. Pane külmutatud mustikad, suhkur ja sidrunimahl kastrulisse, kuumuta mõõdukal kuumusel kuni marjad on sulanud. Siis suurenda kuumust ja lase 4-5 minutit podiseda, kuni marjad on pehmed. Lase veidi jahtuda ja püreesta.

  2. Pane tagasi pliidile ja kuumuta keemiseni. Sega maisitärklis külma veega, nirista keeva marjapüreesse ja kuumuta kuni see pakseneb. Lase jahtuda.

Toorjuustu-vahukoorekreem
  1. 200 g maitsestamata toorjuustu
  2. 2 dl vahukoort
  3. 2,5 sl suhkrut
  4. 2 tl vanillisuhkrut
  1. Hõõru toorjuust pehmeks. Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks. Lisa toorjuustule ja mikserda tugevaks vahuks.

Katteks
  1. 0,5 dl vahukoort
  2. 0,5 sl suhkrut
  3. värvilisi beseesid
  4. 50 g mustikaid
Valmistamine
  1. Laota küpsenud biskviidipõhjale esmalt marjapüree ning seejärel toorjuustuvaht. Lõika biskviit laiuti viieks võrdse laiusega ribaks.

  2. Rulli üks riba küpsetuspaberil ettevaatlikult kokku ning tõsta lahtikäiva koogivormi (20-22cm) keskele.

  3. Seejärel keera ülejäänud ribad vormis eelmise ümber. Kata vorm toidukilega ja tõsta külmkappi.

  4. Enne serveerimist vahusta katteks mõeldud vahukoor suhkrutega vahule. Kaunista kook vahukooretutsude, beseede ja marjadega ning hoia seda serveerimiseni külmkapis.