TAIMNE PÄEVARETSEPT
Kamavaht
Taimne Teisipäev, 20.02.2024
Klassikaline kamavaht on saanud veelgi mõnusama uue taimse kuue. See kerge magusroog paneb pidulikule õhtusöögile ilusa punkti.
- 120 g kamajahu
- 500 ml taimset vahukoort (Tere Deary, Oddlygood või mõni muu vahustatav taimne koor)
- 400 g taimset paksemat jogurtit (nt Apro Skyr tüüpi jogurt)
- 180 g suhkrut
- serveerimiseks marju, moosi või šokolaadi
Rösti kuumal pannil kamajahu 2 minutit. Nii saab kama sügavama ja pähklisema maitse. Lase 5 minutit jahtuda.
Vahusta suures kausis mikseri või vispliga vahukoor suhkruga. Vahukoor peab olema vähemalt mõned tunnid enne saanud külmkapis jahtuda, sest ega soe koor vahtu ei lähe!
Lisa vahukoorele 500g taimset jogurtit ning kamajahu. Sega ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Võid katsetada erinevate maitsetega, näiteks lisades vahule kaneeli, piparkoogimaitseainet või purustatud Marianne komme.
Serveeri vaht marjade, moosi või riivitud šokolaadiga.