NÄDALA KOOK
Porgandikeeks oliiviõliga
Pille Enden, 03.03.2024
Tänu porgandile ja oliiviõlile tuleb keeks pehme ja mahlane ning püsib üsna kaua värske, kui on rätiku või toidukilega kaetud. Kui on soovi, võib valmistada lisaks ricottavahu, mis teeb maiustamise veelgi nauditavaks. Lisandi võib valmistada ka kohupiimast või toorjuustust.
- 3 keskmist porgandit
- 3 muna
- 2,5 dl suhkrut
- 3,5 dl nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1,5 dl oliiviõli
- 2 sl võid vormi määrimiseks
- 3 sl suhkrut
- 1 sl jahvatatud kaneeli
- 1 dl vahukoort
- 3 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 250 g ricottat (kohupiima, toorjuustu)
Määri piklik keeksivorm võiga. Sega suhkur ja kaneel, puista vormi põhja ja äärtele umbes 2/3 segust.
Koori porgandid ja riivi peene riiviga.
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel.
Sega munavahu hulka kuivained, oliiviõli ja riivitud porgand. Vala tainas vormi ja silu pind ühtlaseks.
Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Võta ahjust, lase 15 minutit jahtuda ja kummuta siis vormist. Puista koogi peale ülejäänud kaneelisuhkur ja lase täiesti jahtuda.
Vahusta koor suhkrutega kergeks vahuks ja mikserda siis ricotta hulka. Serveeri keeksi ricottavahuga.