TEEB TUJU HEAKS
Kuldkollane köögiviljasupp
Tiina Lebane, 22.02.2024
See on tervislik supp, mis teeb iga sööja tuju heaks! Kurkum annab supile imeilusa kuldse värvi ja tummise maitse, lisaks sisaldab antioksüdante ja tõhustab seedmisprotsessi. Köögiviljade hakkimine on lausa omaette teraapia! Abistava nipina soovitan need tükelda kaussidesse vastavalt lisamise järjekorrale, nii läheb supikeetmine kiiremini.
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 150 g porrut
- 3 sellerivart
- 2 porgandit, kokku umbes 200 g
- 300 g kõrvitsat (puhastamata)
- 100 g rediseid
- 1 brokoli, umbes 250 g
- 250 g värsket kapsast
- 2 sl õli
- 2 tl kurkumit
- 1 l kuuma vett
- soola
- must pipar
Puhasta ja tükelda ühte kaussi sibul, küüslauk, porru, seller ja porgand. Koori kõrvits ja lõika teise kaussi tükkideks, samasse kaussi tükelda ka redised ja brokoli. Haki kolmandasse kaussi kapsas peenikesteks ribadeks.
Kuumuta poti põhjas õli. Vala potti esimese kausi sisu (sibul, küüslauk, porru, seller, porgand), lisa kurkum ja kuumuta segades 5-6 minutit. Maitsesta vähese soola ja pipraga Lisa teise kausi sisu (kõrvits, redis, brokoli) ja kuum vesi. Lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit. Lisa kapsas, keera kuumus maha ja lase supil kaane all 6-7 minutit haududa, kuni kapsas on pehme. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa soola ja pipart.