ÜLLATAVALT MAITSERIKAS VEGEROOG! Burgundia pada peediga
Tiina Lebane, 10.03.2024
Paastukuu Burgundia pajas asendab veiseliha hoopis peet! Patta passivad ka seened ja sibulad ja punane vein, nagu ikka, ja juurde käib pikk madalal kuumusel hautamine. Värske rosmariin sobib peediga oivaliselt, kui aga pead asendama, siis proovi tüümiani ja loorberit. Üllatavalt maitserikas roog, oh là là!
- 2 sibulat
- 400 g šampinjone
- 600 g värsket peeti
- 150 g juursellerit
- õli praadimiseks
- 2 sl jahu
- 1 sl tomatipastat
- 3 dl köögiviljapuljongit
- 2 dl punast veini
- 2 rosmariinioksa
- soola
- pipart
Koori sibulad ja haki. Puhasta šampinjonid mullast ja tükelda väiksemaks. Koori peedid ja juurseller ning lõika suupärasteks tükkideks.
Kuumuta poti põhjas 2 sl õli, lisa potti seened ja prae kõrgemal kuumusel, kuni vedelik on enam-vähem ära keenud. Lisa potti sibul ja kuumjuta klaasjaks. Maitsesta umbes 0,5 tl soola ja pipraga. Tõsta seene-sibulasegu potist välja ja jäta ootele.
Kuumuta potis veel 2 sl õli, vala potti peedi- ja selleritükid ja kuumuta 3-4 minutit. Lisa jahu ja tomatipasta ja kuumuta segades paar minutit. Lisa vein, puljong (võid teha pulbrist) ja rosmariinioksad. Kata pott kaanega. Lase roal keema tõusta ja hauta tasasel tulel 30-40 minutit (aeg sõltub peeditükkide suurusest), kuni juurviljad on pehmed. Lisa nüüd ka sibula-seenesegu, sega kõik läbi ja kui vaja, lisa veel soola ja pipart. Lase hautisel kaane all mõni minut tõmmata.
Serveeri kartulipudruga.