SINU UUS LEMMIK

Roheline hummus

Tiina Lebane, 28.02.2024

Hummus ei pea olema valmistatud ainult kikerhernestest. Rõõmsalt rohelise, samas kreemja ja värskelt maitsva hummuse saad, kui lisad  hulka rohelisi herneid. Mõnus kate röstsaia või leivakrõpsude peale ja köögiviljakangidega söömiseks.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
3 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 dl külmutatud rohelisi herneid
  2. 1 purk (u 400 ml) konservkikerherneid
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 0,5 dl hakitud peterselli
  5. 4 sl oliiviõli
  6. 2 sl vett
  7. 0,5 tl suitsupaprikat
  8. 0,5 tl soola
  9. 0,5 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
  1. Sulata herned (näiteks soojas vees), loputa kikerherned külma vee all ja nõruta. Puhasta küüslauk ja haki peeneks. Haki petersell.

  2. Tõsta kõik koostisained kaussi ja töötle saumikseriga puruks. Kui soovid pehmemat koostist, lisa õli ja/või vett. Kontrolli maitset ja lisa vajadusel maitseaineid.

  3. Määri leivale-saiale või söö koos värskete köögiviljadega.