SINU UUS LEMMIK
Roheline hummus
Tiina Lebane, 28.02.2024
Hummus ei pea olema valmistatud ainult kikerhernestest. Rõõmsalt rohelise, samas kreemja ja värskelt maitsva hummuse saad, kui lisad hulka rohelisi herneid. Mõnus kate röstsaia või leivakrõpsude peale ja köögiviljakangidega söömiseks.
- 3 dl külmutatud rohelisi herneid
- 1 purk (u 400 ml) konservkikerherneid
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 dl hakitud peterselli
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl vett
- 0,5 tl suitsupaprikat
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Sulata herned (näiteks soojas vees), loputa kikerherned külma vee all ja nõruta. Puhasta küüslauk ja haki peeneks. Haki petersell.
Tõsta kõik koostisained kaussi ja töötle saumikseriga puruks. Kui soovid pehmemat koostist, lisa õli ja/või vett. Kontrolli maitset ja lisa vajadusel maitseaineid.
Määri leivale-saiale või söö koos värskete köögiviljadega.