SELTSKONNAS NAUTIMISEKS
Frititud herne-hapukapsapallid
Tiina Lebane, 24.02.2024
Frititud hapukapsas võib kõlada uskumatult, aga ometi on tegemist ootamatult mõnusa ampsuga. Hapukapsas koos seda ümbritseva üsnagi vürtsika hernejahust ja nisujahust tainaga on tõesti põnev kooslus, mida samas lihtne teha ja hea seltskonnaroaks pakkuda.
- 2 dl hernejahu
- 1 dl nisujahu
- 1 tl soola
- 2 tl jahvatatud koriandrit
- 1 tl Cayenne’i pipart
- 2 tl söögisoodat
- 1 tl purustatud musta pipart
- 1 tl suitsupaprikat
- 1 dl vett
- 2 dl hapukapsast
- õli küpsetamiseks
Sega kokku kõik kuivad ained – jahud ja maitseained. Siis lisa vesi ja hapukapsas, mille oled eelnevalt liigsest vedelikust nõrutanud. Sega kõik tainaks ja lase seista umbes 10 minutit. Maitse tainast ja lisa maitseaineid, kui nii tundub. Kapsas tõmbab teravad nüansid üsna tasaseks, aga pallikesed on seda mõnusamad, mida maitserohkemad nad on.
Kuumuta potis umbes 3 cm jagu õli. Tõsta kuuma õli sisse teelusikaga portsud, võttes abiks teise lusika või sõrmed. Kui tainas liiga sõrmede külge jääb, puista sellele vormimise hõlbustamiseks pisut hernejahu peale.
Selle, kas õli on frittimiseks piisavalt kuum, saad teha kindlaks lihtsa katsega: tõsta väike kogus tainast õli sisse ja kui see hakkab peaaegu kohe servadest särisema, on õli küpsetamiseks parajal temperatuuril.
Tõsta küpsed pallid köögipaberile nõrguma ja ilma liiga pikalt ootamata asu sööma! Kõrvale sobib hästi meelepärane dipikaste ja värsked köögiviljad.