NÄDALA MAIUS
Banaanipontšikud
Tiina Lebane, 08.03.2024
Levinud kohupiimapõhise pontšikutaina kõrval tasub proovida ka banaanipontšikuid, mida on õige lihtne teha! Pealegi ainetest, mida enamasti ka kodus olemas on. Kuna banaan toimib siduva ainena, siis muna pole tainasse vaja.
- 3 väiksemat banaani, kokku umbes 300 g
- 2 dl nisujahu
- 1 tl söögisoodat
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsaga soola
- 0,5 dl gaseeritud vett
- õli küpsetamiseks
- tuhksuhkrut peale
Koori banaanid ja suru kahvliga puruks. Lisa jahu, söögisooda, suhkur, sool ja vesi ning sega tainaks.
Vala potti umbes 2 cm jagu õli ja aja kuumaks. Tõsta supilusikaga tainaportsud kuuma õli sisse ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Hoia õli keskmisel kuumusel, muidu võib tainas poti põhja hakata. Kui nii siiski juhtub, siis ettevaatlikult kahvliga liigutades saad pontšikud põhjast lahti.
Tõsta küpsed pontšikud köögipaberile nõrguma ja jahtuma. Enne söömist puista peale tuhksuhkrut.