TAIMNE PÄEVARETSEPT

Kruubipuder edamame ubadega

Taimne Teisipäev, 05.03.2024

Kas teadsid, et edamame ehk sojaoad on väga head valguallikad? Lisa neid maitsvaid ube kreemisele kruubipudrule! 

Kogus
5 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g odrakruupe
  2. 1 liiter köögiviljapuljongit
  3. 1 porgand
  4. 0,5 sibulat
  5. 250 ml taimset koort
  6. 2 spl õli
  7. 50 g külmutatud edamame ube (saadaval Prismas, Rimis, Lidlis ja Umamis)
  8. peotäis peterselli
  9. peotäis tilli
  10. maitsestamiseks soola ja pipart
Valmistamine
  1. Pese kruubid voolava vee all korralikult läbi ning jäta ööseks vette likku.

  2. Järgmisel päeval kurna kruubid, vala potti ja lisa puljong. Lase madalal kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda umbes 30 minutit.

  3. Koori ja lõika porgand kuubikuteks ning lisa potti. Oota kuni porgandi kuubikud on pehmed ja vedelik on imendunud kruupidesse.

  4. Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibul kuldseks. Lisa sibul kruupidele ja sega.

  5. Lisa peeneks hakitud petersell ja till.

  6. Vala juurde taimne koor ja sega kõik korralikult läbi.

  7. Lase veel mõni minut podiseda ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

  8. Kuumuta keskmisel kuumusel 1 spl õliga edamame oad.

  9. Maitsesta vajadusel kruubipuder soola ja pipraga ning serveeri ubadega. Head isu!