TAIMNE PÄEVARETSEPT
Kruubipuder edamame ubadega
Taimne Teisipäev, 05.03.2024
Kas teadsid, et edamame ehk sojaoad on väga head valguallikad? Lisa neid maitsvaid ube kreemisele kruubipudrule!
- 200 g odrakruupe
- 1 liiter köögiviljapuljongit
- 1 porgand
- 0,5 sibulat
- 250 ml taimset koort
- 2 spl õli
- 50 g külmutatud edamame ube (saadaval Prismas, Rimis, Lidlis ja Umamis)
- peotäis peterselli
- peotäis tilli
- maitsestamiseks soola ja pipart
Pese kruubid voolava vee all korralikult läbi ning jäta ööseks vette likku.
Järgmisel päeval kurna kruubid, vala potti ja lisa puljong. Lase madalal kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda umbes 30 minutit.
Koori ja lõika porgand kuubikuteks ning lisa potti. Oota kuni porgandi kuubikud on pehmed ja vedelik on imendunud kruupidesse.
Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibul kuldseks. Lisa sibul kruupidele ja sega.
Lisa peeneks hakitud petersell ja till.
Vala juurde taimne koor ja sega kõik korralikult läbi.
Lase veel mõni minut podiseda ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kuumuta keskmisel kuumusel 1 spl õliga edamame oad.
Maitsesta vajadusel kruubipuder soola ja pipraga ning serveeri ubadega. Head isu!