SOE JA KERGE ROOG
Röstitud paprika ja suvikõrvitsa püreesupp
Pille Enden, 26.03.2024
Kevadiselt kerge taimne supp on õrna vürtsiga. Vürtsi saab karripasta koguse suurendamise või vähendamisega oma soovi järgi muuta. Paprikad ja suvikõrvits on ahjus eelnevalt röstitud, mis annab roale sügavama maitse. Supisse võib lisada ka toidu- või kookoskoort.
- 3 suurt paprikat
- 1 suur suvikõrvits
- 3 sl õli
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1,5 tl punast karripastat
- 8 dl köögiviljapuljongit või vett
- 100 g feta juustu
- soola
- musta pipaart
Kuumuta ahi 220 kraadini. Poolita paprikad, eemalda seemned ja tükelda 3-4 cm tükkideks. Lõika suvikõrvits 1 -1,5 cm juppideks.
Pane ahjuplaadile või – vormi, sega 2 sl õliga ning maitsesta soola ning pipraga. Pane ahju ja küpseta kuni viljad on pehmed ja kergelt pruunistunud, 15-20 minutit.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Prae sibulat poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel 4-5 minutit, lisa siis küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa karripasta ja kuumuta samuti läbi.
Pane röstitud köögiviljad koos küpsemisel eraldunud mahladega potti. Kalla peale nii palju puljongit või vett, et köögviljad oleksid vaevu kaetud.Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase kaane all 10 minutit podiseda. Püreesta ja maitsesta veel soola ning pipraga. Serveerimisel puista peale murendatud feta juustu.