KERGE JA TOITEV
Mehhikopärane kinoapann
Pille Enden, 18.03.2024
Kerge, tervislik ja toitev roog valmib mugavalt koos pannil. Mehhiko hõnguga roas on rikkalikult maitseid, vürtsi annavad jalopeno ja tšillipulber. Kinoa sisaldab rohkelt kasulikke toitaineid, millest ühed olulisemaid on asendamatud aminohapped, mida muidu taimetoidus napib. Tänu kinoale tekitab roog täiskõhutunde üsna pikaks ajaks.
- 1 sl oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 1 jalopeno
- 2 dl kinoad
- 2 dl köögiviljapuljongit
- 1 purk (400 g) musti ube
- 1 purk (400 g) tükeldatud tomateid
- 2 dl konservmaisi
- 1 tl tšillipulbrit
- 0,5 tl köömneid
- soola
- musta pipart
- 1 avokaado
- 1 laimi mahl
- 2 sl hakitud koriandrit
Kuumuta pannil õlis hakitud küüslauku ja jalopenot 1 minut.
Lisa kinoa, puljong, nõrutatud ja loputatud oad, tomatikonserv, mais, tšillipulber ja köömned. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit kuni kinoa on pehme.
Koori avokaado ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega roa hulka avokaado, laimimahl ja koriander. Serveeri kohe.