VAIMUSTAVALT KERGE JA MAITSEV

Köögivilja-seene-quiche kartulipõhjal

Pille Enden, 22.03.2024

Kartulist põhjaga quiche on väikene uuendus traditsioonilisele lahtisele pirukale. Täidisesse võib oma äranägemise järgi muidki köögivilju, aga soovi korral ka näiteks sinki panna. Pirukas on gluteenivaba.

Valmistamise aeg
35 minutit + 55 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 600 g kartuleid
  2. 0,5 sibulat
  3. 4 sl oliiviõli
  4. 2,5 tl soola
  5. 0,5 tl musta pipart
  6. 1 tl jahvatatud paprikat
  7. õli vormi määrimiseks
Täidis
  1. 100 g šampinjone
  2. 300 g suvikõrvitsat
  3. 1 sl õli
  4. 125 g sparglit
  5. 1 röstitud marineeritud paprika või 200 g marineeritud paprikaviile
  6. 4 muna
  7. 0,5 dl vahukoort
  8. 1 dl riivitud kõva juustu (nt parmesani )
  9. 100 g riivitud cheddar juustu
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pane kaussi, kalla peale külm vesi ja lase 30 minutit seista.

  2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Nõruta kartulid veest, pigista neist välja liigne vedelik ja tõsta kaussi. Koori ja riivi sibul, lisa  kartulitele koos 2 sl oliiviõli, soola, pipra ja paprikaga ning sega ühtlaseks.

  3. Määri pirukavorm õliga. Tõsta sinna kartulisegu ja suru ühtlaselt põhjale ja külgedele. Küpseta ahju allosas 30 minutit.

  4. Viiluta seened ja suvikõrvits. Prae pannil õlis pehmeks, maitsesta soola ja pipraga.

  5. Murra sparglitel puitunud varreots ära ja tükelda juppideks. Viiluta paprika. Tõsta eelküpsetatud põhjale seene-suvikõrvitsasegu, lao sparglijupid ja paprikaviilud.

  6. Klopi kausis munad, koor ja riivitud kõva juust ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla vormi ja puista peale riivitud cheddar.

  7. Küpseta veel  20- 25 minutit kuni täidis on tahenenud ja põhi kuldpruun ning krõbe. Võta ahjust ja lase 10-15 minutit jahtuda enne kui lahti lõikad.