VAIMUSTAVALT KERGE JA MAITSEV
Köögivilja-seene-quiche kartulipõhjal
Pille Enden, 22.03.2024
Kartulist põhjaga quiche on väikene uuendus traditsioonilisele lahtisele pirukale. Täidisesse võib oma äranägemise järgi muidki köögivilju, aga soovi korral ka näiteks sinki panna. Pirukas on gluteenivaba.
- 600 g kartuleid
- 0,5 sibulat
- 4 sl oliiviõli
- 2,5 tl soola
- 0,5 tl musta pipart
- 1 tl jahvatatud paprikat
- õli vormi määrimiseks
- 100 g šampinjone
- 300 g suvikõrvitsat
- 1 sl õli
- 125 g sparglit
- 1 röstitud marineeritud paprika või 200 g marineeritud paprikaviile
- 4 muna
- 0,5 dl vahukoort
- 1 dl riivitud kõva juustu (nt parmesani )
- 100 g riivitud cheddar juustu
- soola
- musta pipart
Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pane kaussi, kalla peale külm vesi ja lase 30 minutit seista.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Nõruta kartulid veest, pigista neist välja liigne vedelik ja tõsta kaussi. Koori ja riivi sibul, lisa kartulitele koos 2 sl oliiviõli, soola, pipra ja paprikaga ning sega ühtlaseks.
Määri pirukavorm õliga. Tõsta sinna kartulisegu ja suru ühtlaselt põhjale ja külgedele. Küpseta ahju allosas 30 minutit.
Viiluta seened ja suvikõrvits. Prae pannil õlis pehmeks, maitsesta soola ja pipraga.
Murra sparglitel puitunud varreots ära ja tükelda juppideks. Viiluta paprika. Tõsta eelküpsetatud põhjale seene-suvikõrvitsasegu, lao sparglijupid ja paprikaviilud.
Klopi kausis munad, koor ja riivitud kõva juust ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla vormi ja puista peale riivitud cheddar.
Küpseta veel 20- 25 minutit kuni täidis on tahenenud ja põhi kuldpruun ning krõbe. Võta ahjust ja lase 10-15 minutit jahtuda enne kui lahti lõikad.