NAUDI LIHAVÕTTEID! Aeglaselt küpsenud tallekints granaatõunasalatiga
Pille Enden, 30.03.2024
Tõeliselt uhke praad sobib lihavõttelaule imehästi! Pikalt küpsenud talleliha jääb hõrk ja mahlane, vürtsidega maitsestatud granaatõunakaste annab mõnusa maitse. Soovi korral võib juurde keeta riisi või kartuleid, aga liha sobib suurepäraselt ka ainult värske salatiga.
- 1 tallekints (u 1,5 kg )
- 4 sl granaatõunakastet
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 sidruni mahl
- 1 oliiviõli
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 1 suur sibul
- soola
- musta pipart
- 1 väike punane sibul
- 100 g salatilehti
- 2 spl granaatõunakastet
- 1 sl oliiviõli
- 0,5 dl granaatõunaseemneid
- peotäis petersellilehti
Hõõru tallekints sisse soola ja pipraga ning jäta vähemalt 2 tunniks maitsestuma.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Sega väikeses kausis granaatõunakaste, köömned, sidrunimahl, oliiviõli ja purustatud küüslauk.
Koori sibul ja haki jämedalt. Pane sibul paja või vormi põhja. Tõsta tallekints sibula peale ja kalla kaste lihale. Loputa kastmenõu umbes 2 dl veega ning vala see lambaliha ümber.
Kata pada kaanega või vorm fooliumiga. Tõsta ahju ja küpseta 3 tundi. Seejärel eemalda kaas või foolium ja küpseta veel 30 minutit. Võta ahjust ja lase kaetuna 10 minutit seista.
Salatiks koori punane sibul ja haki peeneks. Vahetult enne serveerimist sega salatilehed, sibul, granaatõunakaste ja õli. Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale granaatõunaseemneid. Serveeri lambaliha koos paja põhja valgunud kastme ja salatiga.