TAIMNE PÄEVARETSEPT
Võileivatort
Taimne Teisipäev, 26.03.2024
Klassikaline võileivatort taimses kuues on efektne ja kaunistab pidulaua iga tähtpäeva puhul!
- 12 tk röstsaia viilu (nt Leiburi täistera röst)
- 150 g taimset vahukoort (nt Oddlygood)
- 150 g taimset creme fraiche'i või toorjuustu (nt Friendly Vikings või Oatly)
- 50 g taimset majoneesi
- 125 g tofut tilliga või suitustofut (Bon Vegan)
- 50 g riivitud porgandit
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl pipart
- 0,5 sidrunit
- 50 g värsket tilli, peterselli, rohelist sibulat
- 50 g taimset piima või köögiviljapuljongit
- tilli, salatit, kurki, porgandit, paprikat, redist, võrseid
Lõika röstsaial ääred ning vajadusel lõika neid ühesuurusteks.
Täidiseks vahusta vahukoor, lisa sellele taimne kreemjuust ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga, riivi segusse poole sidruni koor ja pigista poole sidruni mahl. Jaga saadud segu ⅓ ja ⅔ - ⅓ segust tõsta kõrvale hiljem pealispinna katmiseks. Ülejäänud ⅔ segule lisa riivitud tofu ja porgand.
Haki värsked ürdid ja lisa segule. Jaga valmis täidis 2 osaks.
Aseta alusele natuke kattekreemi ja selle peale esimene kiht röstsaia. Pintselda saiad maitsestamata taimse piima või jahtunud köögiviljapuljongiga, seejärel lisa 1 osa täidist.
Korda sama järgmise kihiga.
Viimasena lisa pealmise kihina röstsai, pintselda immutusseguga, kata võileivatort kilega ja aseta külmkappi tahenema vähemalt kaheks tunniks, parima tulemuse saad torti üleöö külmas hoides.
Järgmisel päeval kata tort kattekreemiga ja kaunista köögiviljade, ürtide ja salatiga.