NAUDI KEVADPÜHI! Karamelline tarretatud pashakook
Pille Enden, 30.03.2024
See rikkalik kohupiimakook asendab väga hästi pashat, sisaldades kõike head ja paremat, mida pashaski leidub. Seda pole vaja nõrutada, vaid on tarretatud želatiini abil. Kook on valmistatud ilma munadeta ja magusust annab suhkru asemel karamell-kondenspiim.
- 100 g võid
- 5 želatiinilehte
- 600 g vanillikohupiima
- 190 g karamell kondenspiima
- 50 g mandleid
- 60 g Kreeka pähkleid
- 100 g kuivatatud aprikoose
- 50 g kuivatatud jõhvikaid
- 50 g rosinaid
- 3 sl piima
- 3 dl vahukoort
- kaunistuseks komme
Sulata või ja lase jahtuda. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku.
Mikserda kohupiim, sulavõi ja kondenspiim ühtlaseks. Haki mandlid, pähklid ja aprikoosid.
Sega aprikoosid, rosinad, jõhvikad, pähklid ja mandlid kohupiimamassi hulka. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista hoogsalt segades kohupiima hulka.
Vahusta koor ja sega kohupiima hulka. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse vormi ja pane ööks külmkappi.
Võta vormist, tõsta koogialusele ja kaunista kommidega.