KOGU PERE KIIDAB! Tex-mex pannipitsa
Tiina Lebane, 14.04.2024
Üks suur pannipitsa toidab ära suure pere ja küllap jääb midagi ka järgmiseks päevaks. Põhi on küllaltki paks, aga pehme ja mahlane ja kui lisad nisujahule ka maisijahu, siis haagivad taina ja täidise maitsed hästi kokku. Täidises kasuta õrnema maitsega ja väherasvast kanahakkliha, see sobib rammusa põhja peale paremini. Kui soovid tšillisemat täidist, kasuta Taco maitseainesegu. Ja peale haki just nii palju salatilehti, kurki, avokaadot ja maisikrõpse, kui endale meeldib.
- 150 g võid
- 250 g hapukoort
- 2 muna
- 100 g riivjuustu
- 3 dl nisujahu
- 2 dl maisijahu
- 1 tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- õli praadimiseks
- 3 sibulat
- 600 g kanahakkliha
- 1 pk (28 g) Fajita maitseainesegu
- 2 tl kuivatatud punet
- 1,5 dl vett
- 2 purki (a 230 g) ananassisalsat
- 150 g riivitud juustu
- rohelist salatit
- avokaadot
- värsket kurki
- maisikrõpse
Tee kõigepealt valmis hakklihasegu. Koori ja haki sibulad ja prae pannil õlis klaasjaks. Lisa pannile hakkliha ja prae läbi. Kuna kanahakkliha on rasvavaene, siis lisa praadimise ajal veidi õli. Kui hakkliha on läbi praetud, lisa Fajita segu, pune ja vesi ning kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni vedelik on aurustunud.
Taina tegemiseks sulata või ja sega kokku hapukoorega, lisa ka lahtiklopitud munad ja riivjuust. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool. Sega kuivained hapukoore-munaseguga pehmeks tainaks. Suru tainas spaatli abiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jälgi, et tainas ei jääks servadest õhem kui keskelt.
Määri salsakaste põhjale ja raputa sellele pool riivjuustust. Laota hakkliha ühtlaselt peale ja puista üle ülejäänud juustuga. Küpseta 200 kraadi juures ahju keskel 25-30 g minutit.
Kuni ahjust tulnud pitsa pisut jahtub, rebi salatilehed väiksemaks, tükelda avokaado ja värske kurk ning puista pitsa peale. Viimaseks lisa väiksemaks murtud maisikrõpsud.