TÄIUSLIK MAITSE VÄHESE VAEVAGA
Basiilikukana
Tiina Lebane, 06.04.2024
Kui soovid täiuslikku maitset vähese vaevaga, pane pannile broileritükke, basiilikut ja šampinjone ning veini ja vahukoort. Broileri poolkoivatükid osso bucco on siin eriti efektne valik, aga sobib ka kintsuliha ja terved poolkoivad – lihtsalt vali broilerist kondiga tükid. Basiilikut lisa kindlasti heldelt, sest koorene basiilikunüansiga koorekaste on tõesti hõrk.
- 700 g broileri poolkoivatükke
- 10 g võid
- 2 sl õli
- 1 tl soola
- 0,5 tl pipart
- 200 g šampinjone
- 2 küüslauguküünt
- 1 dl kuiva valget veini
- 0,25 tl suhkrut
- 1,5 dl vahukoort
- 1 suurem pott basiilikut
- 12 suurt kapparit
Kuumuta pannil võid ja õli ning pruunista broileritükid kõrgel kuumusel igast küljest üle. Maitsesta soola ja pipraga.
Viiluta šampinjonid, haki küüslauk peeneks. Alanda temperatuuri ning lisa seened ja küüslauk pannile. Kuumuta segades 3-4 minutit.
Lisa pannile vein ja lase keema tõusta.
Lisa suhkur, vahukoor ja umbes kolmveerand basiilikulehtedest (ülejäänud jäta serveerimiseks).
Lisa kapparid, kata pann kaanega ja lase roal madalal kuumusel umbes 10 minutit haududa.
Serveeri kartulite või riisiga ja puista peale värskeid basiilikulehti.