TUNTUD KLASSIK
Koorene kanasupp
Tiina Lebane, 08.04.2024
Koorene lõhesupp on tuntud klassik. Samavõrra maitsev on lihtne koorene kanasupp oma puhta maitsebuketiga. Kui tuleb tuju katsetada, siis võid järgmine kord seda suppi tehes ergutada maitset näiteks natukese suitsukanaga.
- 100 g suitsupeekonit
- 300 g broilerifileed
- õli praadimiseks
- 3 kartulit, keskmist
- 2 sibulat, keskmist
- 3,5 dl kanapuljongit
- 2 dl piima
- 2 dl vahukoort
- soola
- pipart
- peterselli
Lõika peekon tükikesteks ja prae keskmisel kuumusel poti põhjas. Samal ajal tükelda broilerifilee väikesteks tükkideks ning lisa potti peekoni juurde. Prae aeg-ajalt segades mõni minut, kuni broiler ei ole enam toores.
Koori ja tükelda kartulid väikesteks tükkideks, haki sibul. Lisa potti veidi õli, samuti kartul ja sibul ning kuumuta sageli segades 7-8 minutit. Vala potti puljong ja piim ning lase supil keema tõusta. Alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Viimaseks lisa vahukoor ja kuumuta peaaegu keemiseni, aga ära päris keema lase.
Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli ja paku kõrvale head juuretisesaia.