TAIMNE PÄEVARETSEPT
Gochujangi kastmes tofu
Taimne Teisipäev, 02.04.2024
Korea tšillikastme gochujangi võlu peitub fermenteeritud ning kergelt magusas maitses, mis koos kuldseks praetud tofuga ning sooja riisiga viib keele alla.
- 250 g kõva maitsestamata tofut
- 1 spl maisitärklist
- 1 tl soola
- 4 spl praadimisõli
- 2 sl gochujangi kastet
- 2 sl ketšupit
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 tl riivitud ingveri
- 2 sl heledat sojakastet
- 2 sl riisi- või agaavisiirupit
- 1 sl röstitud seesamiõli
- 1 sl riisi- või õunaäädikat
- 2 tl maisitärklist
- 0,25 tassi külma vett
- 0,5 viilutatud sibulat
- 0,5 paprikat
- 1 sl röstitud seesamiseemneid
- 3 vart rohelist sibulat
Päev enne pane tofu koos pakiga vähemalt kuueks tunniks sügavkülma. Seejärel lase toful taas üles sulada.
Lõika tofu suuremateks kuubikuteks ning pigista neist majapidamispaberi või puhta köögirätikuga võimalikult palju vett välja.
Sega laias kausis maisitärklis ja sool ning kata tofukuubikud õhukese tärklisekihiga.
Kuumuta paksu põhjaga pannil õli ning kui see on piisavalt kuum (kontrolli seda näiteks saiatükiga, kas see läheb õlis 15 sekundiga krõbedaks) aseta ettevaatlikult tofukuubikud õlisse. Prae neid igalt küljelt mõned minutid ning jälgi, et tükid üksteisele liiga lähedal ei oleks ning kokku ei kleepuks.
Kui tofu on kuldpruun, pane need majapidamispaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Jahtunud õli võid läbi metallsõela valades ja klaaspurgis säilitades uuesti kasutada.
Sega kausis kokku kastme jaoks ketšup, gochujang pasta, purustatud küüslauguküüs, riivitud ingver, siirup, sojakaste, äädikas ja röstitud seesamiõli.
Kuumuta puhtal pannil väheses õlis või tilga veega sibul ja paprika 3 minutit. Lisa kaste ja tofukuubikud ning kuumuta veel 2 minutit.
Lisa kastmele külma veega segatud maisitärklis ning kuumuta 2 min.
Serveeri kaste garneeritud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega aurutatud riisi ja brokoli kõrvale.