TOIT, MIS SOOJENDAB! Magushapu panniroog kana, brokoli ja ananassiga

Pille Enden, 23.04.2024

Vaid veidi rohkem kui poole tunniga pannil valmiva magushapus kastmes kanaroa jõuab ilusasti ka argiõhtul valmistada. Samal ajal saab lisandiks keeta riisi või kinoa. Kui kana asemel panna tofut või kikerherneid, saab sellest hoopis taimse roa.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g broilerifileed
  2. 1 punane paprika
  3. 1 väike punane sibul
  4. 1 brokoli
  5. 1 sl õli
  6. 150 g värskeid või külmutatud ananassikuubikuid
Magushapu kaste
  1. 1 dl heledat sojakastet
  2. 4 sl vett
  3. 3 sl riisiäädikat
  4. 2 sl mett
  5. 1 sl pruuni suhkrut
  6. 3 hakitud küüslauguküünt
  7. 2 sl riivitud ingverit
  8. 2 tl tšillikastet
  9. 0,75 sl maisitärklist
Serveerimiseks
  1. riisi
  2. hakitud rohelist sibulat
Valmistamine
  1. Kõigepealt sega kastmeks kokku sojakaste, vesi, riisiäädikas, mesi, pruun suhkur, hakitud küüslauk, ingver ja tšillikaste. Klopi hulka maisitärklis.

  2. Lõika kanafileed umbes 1-1,5 cm kuubikuteks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika 1-1,5 cm ruutudeks. Koori sibul ja lõika väikesteks tükkideks. Eralda brokoli õisikuteks.

  3. Kuumuta 0,5 sl õli pannil. Pane pannile kanatükid ja prae 6-8 minutit kuni need on kuldpruunid ja küpsed. Tõsta pannilt ära.

  4. Lisa pannile veel 0,5 sl õli.  Pane pannile paprika, sibul ja brokoli. Prae mõõdukal kuumusel 6-8 minutit kuni köögiviljad on pehmed.

  5. Sega hulka ananasssi- ja kanatükid. Kalla peale kaste ja lase 3-4 minutit podiseda kuni kaste pakseneb.

  6. Serveeri riisi või kinoaga. Puista peale hakitud rohelist sibulat.