KEVADINE KALAPÄEV
Lõhepirukas pesto ja spargliga
Pille Enden, 25.04.2024
Tõeliselt lihtsalt valmiv pirukas maitseb eriti hõrgult. Krõbedal tainal täidisele annab mahlakust pestoga maitsestatud toorjuust, täidiseks on veel spargel, herned ja kala. Pirukasse sobib nii lõhe- kui forellifilee.
- 300 g lehttainast
- 180 g maitsestamata toorjuustu
- 4 sl rohelist pestot (karulaugu-, basiiliku- või muud pestot)
- 300 g lõhe- või forellifileed
- 2 sl sidrunimahla
- 100 g sparglit
- 2 sl oliiviõli
- 100 g külmutatud või värskeid herneid
- soola
- pipart
- soovi korral rukolalehti serveerimiseks
Kuumuta ahi 200°C. Rulli lehttainas lahti ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Hõõru toorjuust pehmeks, sega hulka pesto ja natuke soola.
Lõika terava noaga taina servades umbes 5 mm kauguselt sisselõige, kuid nii, et ei lõika tainast läbi. Määri lõikest sissepoole ühtlaselt peale toorjuust.
Lõika kala õhukesteks viiludeks. Nirista peale sidrunimahla, puista soola ja pipart.
Murra sparglil kõvad puitunud otsad ära. Soovi korral murra lühemateks juppideks, pintselda õliga ja lao pirukale.
Puista peale herned (külmutatuid pole sulatada vaja) ja lao kalaviilud.
Küpseta ahju keskosas 20-25 minutit, kuni servad on kuldpruunid ja põhi krõbe.
Soovi korral lisa serveerimisel pirukale rukolalehti.