TÕHUS JA MAITSEV
Hispaaniapärane bataadiomlett
Pille Enden, 24.04.2024
Klassikalist Hispaania rooga tortilla de patata`t valmistataks tavaliselt kartuliga. Aga bataat sobib selleks samuti hästi. Roog sobib nii nädalavahetuse hommikusöögiks kui lõuna- või õhtueineks. Kui pann on ahjukindel võib roa sama panniga, millega praed, ahju panna. Kui ei, siis tuleks segu ahjuvormi ümber kallata.
- 500 g bataati
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 3 sl õli + vormi määrimiseks
- 0,5 tl jahvatatud paprikat
- väike punt peterselli
- 80 g spinatilehti
- 7 muna
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 170 kraadini. Koori bataat, lõika neljaks ja siis õhukesteks viiludeks. Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Kuumuta õli pannil, pane sinna bataadiviilud, sibul ja küüslauk. Prae kaane all aeg-ajalt segades 13-15 minutit või kuni on pehmed.
Sega hulka jahvatatud paprika, hakitud petersell ja spinat ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Klopi munad lahti ja maitsesta natukese soolaga. Kalla pannile ja sega veidi labidaga läbi. Kummuta segu õliga määritud ahjuvormi ja küpseta 10-12 minutit kuni munad on küpsed.
Võta ahjust, lase 5 minutit seista ja kummuta siis vormist.