ÕHULINE TORT

Hellitav nagu pai, sobib kõigiks kevadsuvisteks tähtpäevadeks

Merilin Siimpoeg, 19.05.2024

See õhuline tort on loodud kõigi maikuiste pühade tähistamiseks. Pehme ja kohev biskviit on kihiti magusa kohupiimakreemi ja hapukate marjadega. Kinnitan, et tükike torti mõjub sama hästi, nagu seda on üks hooliv ja hellitav pai.

Tort kohupiimakreemi ja marjadega

12 portsjonit

Biskviit:

  • 100 g nisujahu

  • 0,25 tl soola

  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

  • 3 muna

  • 4 sl suhkrut

  • 2 sl õli

Siirup ja kreem:

  • 3 sl suhkrut

  • 750 g vanillikohupiimakreemi

  • 300 ml vahukoort

  • 3 tl želatiinipulbrit

  • 70 g vaarikaid

  • 70 g mustikaid

Kaunistamiseks:

  • 50 g valget šokolaadi

  • peotäis mustikaid ja vaarikaid

  • soovi korral söödavaid lilleõisi

Segage omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Vahustage toasoojad munad suhkruga. Lisage õli ja vahustage veel kord läbi. Sõeluge sisse jahusegu, saate ühtlase taina. Valage biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 20 cm koogivormi. Küpsetage 180kraadises ahjus 40–45 minutit, kuni biskviit on kerkinud ja kuldseks küpsenud. Laske jahtuda ja eemaldage siis vormist. Kui biskviit on jahtunud, lõigake see suure noaga kaheks kihiks. Vooderdage sama vorm taas küpsetuspaberiga ja tõstke esimene biskviidikiht vormi põhja.

Valmistage siirup. Valage potti 150 ml vett ja suhkur. Kuumutage, kuni suhkur on sulanud. Niisutage biskviidikihti 3-4 sl siirupiga. Kreemi jaoks tõstke kaussi kohupiimakreem ja koor. Vahustage kergelt kreemjaks. Segage želatiinipulber väikeses potis 3 sl külma veega ja laske 5 minutit paisuda.

Sulatage siis želatiin madalal kuumusel aeg-ajalt segades. Laske paar minutit jahtuda ja valage želatiinisegu peene joana kohupiimakreemi hulka, samal ajal aeglaselt vahustades. Sättige niisutatud biskviidikihi peale mõned poolitatud vaarikad ja määrige siis peale veidi vähem kui ½ kreemist.

Tõstke peale teine biskviidikiht, niisutage. Sättige niisutatud biskviidikihi peale mõned poolitatud mustikad ja määrige peale kreem. Jätke 4 sl kreemi alles, et saaksite pärast ka tordi ääred katta.

Hoidke torti 4 tundi külmkapis. Eemaldage vormist ning kaunistage valge šokolaadi, marjade ja lilledega. 

Suvi pakub veel võimalusi

Suvel võite tordi vahel kasutada maasikaid, musti sõstraid, põldmarju või hoopis midagi muud.