TAIMNE PÄEVARETSEPT

Krõbedad köögiviljapannkoogid Korea moodi

Taimne Teisipäev, 30.04.2024

Need koreapärased pannkoogid, kohaliku nimega yachaeyeon, on köögiviljarohked ning imeliselt krõbedad. Koos soolakas-magusa sojakastmega sobivad need huvitavaks vahepalaks.

Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 vart rohelist sibulat
  2. 1 sibul
  3. 100 g Hiina või peakapsast
  4. 1 porgand
  5. 150 g suvikõrvitsat
  6. 150 g valget redist
  7. 1 tl soola
Tainas
  1. 80 g nisujahu
  2. 3 spl maisitärklist
  3. 1 tl soola
  4. 2 tl Gochugaru tšillipulbrit
  5. 90 ml külma vett
Kaste
  1. 2 spl sojakastet
  2. 1 spl riisiäädikat
  3. 2 tl suhkrut
  4. 1 tl Gochugaru tšillipulbrit
  5. 1 tl röstitud seesamiseemneid
  6. 2 spl sooja vett
Valmistamine
  1. Viiluta köögiviljad pikkadeks ribadeks. Sega need kausis kokku 2 tl soolaga, et köögiviljadest vett välja tuleks ning lase neil 5 min seista.

  2. Sega kokku tainas, see peaks olema vedelama pannkoogi taigna paksusega.

  3. Loputa köögiviljad sõelal külma veega, ning sega need tainaga kokku.

  4. Kuumuta mittenakkuval pannil 1 spl õli ning lisa umbes 2 spl jagu tainast. Prae pannkooke mõlemalt poolt 3-4 minutit ja aseta need jahutusrestile.

  5. Sega kokku kaste. Selleks lahusta esimese sammuna soojas vees suhkur ning lisa siis ülejäänud koostisosad.

  6. Serveeri pannkoogid kuumalt, lõika need väiksemateks tükkideks ning naudi koos kastmega.