TAIMNE PÄEVARETSEPT

Suvikõrvitsa-avokaadosupp

Taimne Teisipäev, 07.05.2024

Värske ja kiirelt valmiv kreemine suvikõrvitsa-avokaadosupp on ideaalne kevadsuvine roog.

Koostisosad
  1. 2 spl oliiviõli
  2. 2 hakitud sibulat
  3. 1 hakitud küüslauguküünt
  4. 2 suvikõrvitsat
  5. 800 ml köögiviljapuljongit
  6. 2 spl mündilehti
  7. 0,5 avokaadot
  8. 2 spl värske sidruni mahla
  9. maitse järgi soola, pipart
  10. garneeringuks seemneid, pähkleid, maitsepärmi
Valmistamine
  1. Kuumuta suuremal pannil oliiviõli ja prae sibulat 5 minutit, seejärel lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit.

  2. Lisa juurde hakitud suvikõrvits ja prae segu pannil veel umbes 5 minutit, kuni kõik muutub pehmeks ja pruunikaks.

  3. Lisa köögiviljapuljong ja lase supil keema tõusta.

  4. Võta pann tulelt ja sega sisse münt, avokaado ja maitse järgi sool ja pipar.

  5. Lisa supp blenderisse või purusta saumikseriga ühtlaseks ning kreemiseks.

  6. Enne serveerimist sega supi sisse sidrunimahl ning serveeri koos suvikõrvitsaribadega või muu meelepärasega.