NÄDALA KOOK

Põhjata šokolaadi-toorjuustukook

Tiina Lebane, 17.05.2024

Vahel tahaks öelda nagu karupoeg Puhh, et „leiva pärast, palun, ei tasu vaeva näha”. Just nii on ka selle koogiga, et põhjaga ei pea mässama ning täidlast, suud paitavat küpsetatud toorjuustu sobib pakkuda meelepärase lisandiga – näiteks marjade, toormoosi, jäätise või vahustatud vahukoorega.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 150 g tumedat küpsetusšokolaadi
  2. 300 g maitsestamata toorjuustu
  3. 1 dl suhkrut
  4. 1 muna
  5. noaotsaga soola
  6. 2 sl piima
  7. 2 sl maisitärklist
Serveerimiseks
  1. toormoosi
  2. marju
  3. vahustatud vahukoort
  4. jäätist
  5. pähklipuru
Valmistamine
  1. Tükelda šokolaad ja sulata potis väga madalal kuumusel, sega ühtlaseks ja tõsta pliidilt ära.

  2. Pane ahi 150 kraadi peale sooja, vooderda 20-22 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.

  3. Hõõru toasoe toorjuust suhkru, muna ja soolaga kreemjaks. Sega kokku piim ja tärklis ning lisa segades toorjuustusegule. Viimasena sega hulka sulanud šokolaad.

  4. Tõsta mass vormi ja silu enam-vähem tasaseks. Küpseta umbes 30 minutit, tõsta jahtuma.

  5. Serveerides kaunista meelepärasega siit nimekirjast või enda fantaasia järgi.