VITAMIINIRIKAS VARASUVINE SUPP
Nuikapsa-kreemsupp marineeritud redistega
Tiina Lebane, 10.06.2024
Kui algav kevadsuvi ei paku veel kuigivõrd vitamiine, siis nuikapsas on see köögivili, mis rohke C-vitamiini sisalduse tõttu võiks olla laual nii toorelt kui näiteks supina. Õrnalt marineeritud rediseviilud on maitsev lisand, ja ka ilus, sest veidi marinaadis seismist muudab rediseviilud ühtlaselt roosaks.
- 3 sibulat
- 600 g nuikapsast
- 25 g võid
- 1,5 dl kuiva valget veini
- 3,5 dl aedviljapuljongit
- 2 dl vahukoort
- soola
- pipart
- muskaatpähkel
- 2 sl sidrunimahla
- murulauku
- 10 redist
- 1 tl suhkrut
- 1 sl õunaäädikat
- noaotsaga soola
Pane enne supi keetmist redised marinaadi. Selleks lõika redised õhukesteks viiludeks. Sega viilud suhkru, äädika ja soolaga läbi, jäta kaussi maitsestuma.
Puhasta sibulad ja haki peeneks. Koori nuikapsad ja lõika paarisentimeetristeks kuubikuteks. Sulata poti põhjas või ja kuumuta selles sibul klaasjaks. Lisa potti nuikapsatükid, kata pott kaanega ja lase kapsatükkidel paar minutit pehmeneda. Vala potti valge vein, lase keema tõusta ja keskmisel kuumusel paar minutit keeda. Lisa potti puljong ning maitse järgi soola ja pipart. Kata pott kaanega ja hauta suppi madalal kuumusel 15-20 minutit, kuni kapsatükid on pehmed.
Tõsta pott pliidilt ja püreesta saumikseriga hoolikalt läbi. Tõsta pott pliidile tagasi, lisa vahukoor ja kuumuta, kuni supp hakkab õrnalt keema. Kontrolli maitset ning lisa soola ja pipart, kui vaja, samuti riivitud muskaatpähklit ja sidrunimahla.
Nõruta rediseviilud marinaadist. Kui soovid, töötle supp veel kord saumikseriga vahuseks. Jaga taldrikutesse ning lisa hakitud murulauku ja rediseviilusid.