KUI TAHAKS MIDAGI TÕHUSAMAT
Kartulipudru-suitsukanakotletid
Tiina Lebane, 30.05.2024
Kui kartulipuder eelmisest päevast võtta, siis valmivad kergelt suitsumaitselised kotletid õige kiiresti. Praadimiseks kulub õli üsna rohkelt, sest just nii saad mõnusalt krõmpsuva ümbrisega, ent seest mahlased pätsid. Täiuslikuks eineks paku kõrvale aurutatud köögivilju või riisi, värsket salatit või dipikastet.
- 500 g kartuliputru
- 250 g suitsukanafileed
- 120 g suitsupeekonit
- 2 sl hakitud värskeid ürte
- 2 muna
- 1 sl piima
- 3 dl riivsaia
- soola
- küüslaugupipart
- õli praadimiseks
Haki kanafilee ja peekon võimalikult peenikeseks. Tõsta segamiskaussi kartulipuder, hakitud lihakraam ja ürdid ning 1 muna. Maitsesta soola ja pipraga ning sega tainaks. Vormi tainast 10 kotletti.
Klopi teine muna kausis lahti ja sega hulka piim. Vala riivsai madalasse supitaldrikusse. Tõsta kotletid esmalt munasegusse, seejärel veereta riivsaias ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.