KUI TAHAKS MIDAGI TÕHUSAMAT

Kartulipudru-suitsukanakotletid

Tiina Lebane, 30.05.2024

Kui kartulipuder eelmisest päevast võtta, siis valmivad kergelt suitsumaitselised kotletid õige kiiresti. Praadimiseks kulub õli üsna rohkelt, sest just nii saad mõnusalt krõmpsuva ümbrisega, ent seest mahlased pätsid. Täiuslikuks eineks paku kõrvale aurutatud köögivilju või riisi, värsket salatit või dipikastet.

Valmistamise aeg
minutit
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g kartuliputru
  2. 250 g suitsukanafileed
  3. 120 g suitsupeekonit
  4. 2 sl hakitud värskeid ürte
  5. 2 muna
  6. 1 sl piima
  7. 3 dl riivsaia
  8. soola
  9. küüslaugupipart
  10. õli praadimiseks
Valmistamine
  1. Haki kanafilee ja peekon võimalikult peenikeseks. Tõsta segamiskaussi kartulipuder, hakitud lihakraam ja ürdid ning 1 muna. Maitsesta soola ja pipraga ning sega tainaks. Vormi tainast 10 kotletti.

  2. Klopi teine muna kausis lahti ja sega hulka piim. Vala riivsai madalasse supitaldrikusse. Tõsta kotletid esmalt munasegusse, seejärel veereta riivsaias ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.