LIHTNE JA MAITSEV

Toorjuustust leivakate kahe tomatiga

Tiina Lebane, 27.05.2024

Toorjuust annab head maitset nii küpsetistesse, suppidesse kui kastmetesse. Aga ka toorjuustu ennast saab tuunida põnevamaks leivakatteks, kui lisada värsket ja päikesekuivatatud tomatit. Värsketest tomatitest võid seemned eemaldada, siis ei muutu segu vesiseks.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 50 g päikesekuivatatud tomateid
  2. 10 kirsstomatit
  3. 200 g maitsestamata toorjuustu
  4. soola
  5. pipart
  6. suhkrut
  7. 3 basiilikuoksa
  8. 2 rohelist sibulavart
Valmistamine
  1. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja haki võimalikult peeneks. Poolita kirsstomatid, soovi korral eemalda seemned, ja haki peeneks. Sega tomatid toasooja toorjuustu hulka ning maitsesta segu soola, pipra ja vähese suhkruga. Haki basiilikulehed ja sibulavarred ning sega lohakalt toorjuustusegu hulka.

  2. Segu säilib külmkapis kaanega anumas 5-6 päeva.