LIHTNE JA MAITSEV
Toorjuustust leivakate kahe tomatiga
Tiina Lebane, 27.05.2024
Toorjuust annab head maitset nii küpsetistesse, suppidesse kui kastmetesse. Aga ka toorjuustu ennast saab tuunida põnevamaks leivakatteks, kui lisada värsket ja päikesekuivatatud tomatit. Värsketest tomatitest võid seemned eemaldada, siis ei muutu segu vesiseks.
- 50 g päikesekuivatatud tomateid
- 10 kirsstomatit
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- soola
- pipart
- suhkrut
- 3 basiilikuoksa
- 2 rohelist sibulavart
Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja haki võimalikult peeneks. Poolita kirsstomatid, soovi korral eemalda seemned, ja haki peeneks. Sega tomatid toasooja toorjuustu hulka ning maitsesta segu soola, pipra ja vähese suhkruga. Haki basiilikulehed ja sibulavarred ning sega lohakalt toorjuustusegu hulka.
Segu säilib külmkapis kaanega anumas 5-6 päeva.