VEIDI SÄRTSAKAM SALAT

Tuunikalasalat vürtsikate kikerhernestega

Tiina Lebane, 29.06.2024

Siin on olemas kõik, mida maitsva salati jaoks vaja: värske roheline krõmpsuva Rooma salati ja kurgi näol, tummised ja tšillist särtsakad kikerherned, mahlakas tuunikalaliha ja sidrunimahlaga vedelamaks timmitud majoneesi-sinepikaste.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 purk kikerherneid
  2. 3 sl õli
  3. soola
  4. 0,5 tl tšillipulbrit
  5. 1 pikk kurk
  6. 2 karpi tuunikalatükke õlis
  7. 2 mini Rooma salatit
  8. naadi- ja nurmenukulehti, soovi korral murulauku
Kaste
  1. 1 dl majoneesi
  2. 2 sl teralist sinepit
  3. 0,5 sidrunit
  4. 0,5 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
  1. Vala kikerherned sõelale ja loputa külma vee all, kuni vesi enam ei vahuta. Nõruta ja kuivata köögipaberiga.

  2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae kikerherned keskmisel kuumusel üle. Maitsesta vähese soola ja tšillipulbriga. Tõsta jahtuma.

  3. Vahepeal sega kastmeks kokku majonees ja sinep, lisa poole sidruni riivitud koor ja mahl.

  4. Pese ja kuivata kurk ning lõika kuubikuteks. Nõruta tuunikalatükid. Rebi salatilehed suuremateks tükkideks.

  5. Tõsta kõik salatiained vaagnale, nirista peale kastet ja puista üle hakitud murulauguga. Söö kohe.