KIIRE ARGIÕHTU PEREROOG

Kiirmakaronid sardelli ja tomatiga

Tiina Lebane, 19.06.2024

See on ehtne argiõhtu pereroog – taskukohase hinnaga ja valmib kiiresti. Ja mis peamine – meenutab maitse poolest pitsat ja maitseb tõenäoliselt kõigule sööjatele. Kiirmakaronid murra vormi põhja väiksemaks, nii et need jaotuksid üsna ühtlase kihina ja munapiimast välja ei turritaks. Soovi korral võid maitse huvides sardellile lisaks tõsta peale ka õhukesi suitsuvorstiviile. 

Valmistamise aeg
15 minutit + 30 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosa
  1. 3 pakki kiirmakarone, kokku umbes 250 g
  2. 200 g riivitud juustu
  3. 400 g (suitsu)sardelle
  4. 4 muna
  5. 0,8 l piima
  6. 1 tl soola
  7. 0,5 tl pipart
  8. 2 tl kuivatatud punet
  9. 3 tomatit
  10. värskeid ürte, soovi korral
Valmistamine
  1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja.

  2. Määri umbes 25 x 35 cm ahjuvorm õliga. Murra kiirmakaronid tükkideks ja aseta võimalikult ühtlase kihina vormi põhjale. Puista peale pool riivitud juustust. Lõika sardellid viiludeks ja tõsta vormi.

  3. Klopi munad koos piimaga lahtu, maitsesta soola, pipra ja punemega. Vala segu vormi ja küpseta 20 minutit. Vahepeal viiluta tomatid. Aseta viilud sardellidele, keeruta veskist veidi pipart ja puista peale ülejäänud juust. Alanda ahju kuumus 200 kraadini ja küpseta veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ja kenasti küps.

  4. Soovi korral puista serveerides peale värskeid ürte, eriti hästi sobivad vahemerelised basiilik, pune, tüümian.