KIIRE ARGIÕHTU PEREROOG
Kiirmakaronid sardelli ja tomatiga
Tiina Lebane, 19.06.2024
See on ehtne argiõhtu pereroog – taskukohase hinnaga ja valmib kiiresti. Ja mis peamine – meenutab maitse poolest pitsat ja maitseb tõenäoliselt kõigule sööjatele. Kiirmakaronid murra vormi põhja väiksemaks, nii et need jaotuksid üsna ühtlase kihina ja munapiimast välja ei turritaks. Soovi korral võid maitse huvides sardellile lisaks tõsta peale ka õhukesi suitsuvorstiviile.
- 3 pakki kiirmakarone, kokku umbes 250 g
- 200 g riivitud juustu
- 400 g (suitsu)sardelle
- 4 muna
- 0,8 l piima
- 1 tl soola
- 0,5 tl pipart
- 2 tl kuivatatud punet
- 3 tomatit
- värskeid ürte, soovi korral
Pane ahi 225 kraadi peale sooja.
Määri umbes 25 x 35 cm ahjuvorm õliga. Murra kiirmakaronid tükkideks ja aseta võimalikult ühtlase kihina vormi põhjale. Puista peale pool riivitud juustust. Lõika sardellid viiludeks ja tõsta vormi.
Klopi munad koos piimaga lahtu, maitsesta soola, pipra ja punemega. Vala segu vormi ja küpseta 20 minutit. Vahepeal viiluta tomatid. Aseta viilud sardellidele, keeruta veskist veidi pipart ja puista peale ülejäänud juust. Alanda ahju kuumus 200 kraadini ja küpseta veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ja kenasti küps.
Soovi korral puista serveerides peale värskeid ürte, eriti hästi sobivad vahemerelised basiilik, pune, tüümian.